Pobeg na toplo

Že nekaj časa smo se dogovarjali za klajmberski vikend v Paklenici. In res smo se organizirali. Šlo nas je kar trinajst. Štirje najbolj neučakani so se na pot podali že v četrtek popoldne in večer otvorili z nekaj kapljicami pelinkovca. No, večina je to zamudila in na pot odšla v petek zgodaj zjutraj. Okoli 8h smo se že ob kavi prepustili toplim sončnim žarkom. Hitro se zmenimo kaj in s kom se bo plezalo. Nato smo se kot muhe razgubili po kanjonu. Nekateri so začeli čisto na začetku in odšli v Veliki Vitrenik, Zubatca itd. Spet drugi so šli malo višje. Prvi dan smo splezali kar zajetno število smeri (mislim, da po dve na navezo). Težavnosti pa različne; tisti zelo zagreti so se pretegovali v smeri Slovenski (PIPS), drugi so vikend začeli bolj ležerno. Zvečer smo se skupaj malo podružili in se menili predvsem za soboto. Od starejših smo mlajši poslušali nasvete in tako usvajali pomembne lekcije o smereh in na splošno o plezanju. S Primožem sva se ob zgodbah navdušila nad Celjskim stupom. No, navdušenje je bilo naslednje dopoldne malo manjše, saj sva se v prvem raztežaju kar »našvicala«. Dve navezi sta ta dan švicali v Stupu AK (Karabore, Danaja in nato Brid za veliki čekić). Ostali so plezali Sjeverno rebro in Sjeverni greben ter Nosoroga.

Sobota je bila za vse kar naporna (tako ali drugače). V nedeljo nas je sicer nekaj manj navez še splezalo po eno smer. Za zaključek še malo frikanja in nato proti domu. Kakor sem izvedel, smo se vsi kar naplezali.

Še nekaj splezanih smeri: Akademski, Spit bull, Ča je od Draga je od Draga, Flex & Rex, Piksi & Diksi in še nekaj malo lažjih.

Udeleženci: Finta, Jero, Niko Š., Janč, Brzi, Niko V., Vid, Primož, Črt, Eva, Petra, Žan in Nejc.

Nimate pravice komentiranja