Vse je bolje kot nič

Posebna zima ni kaj… Pol le-te smo bili doma, zdaj nam nagaja še vreme. Nevarnost plazov je velika, saj je letošnja zima s snegom najobilnejša v zadnjih letih. Kljub temu, da nam razmere niso naklonjene, smo bili vsi željni malo druženja in hribov. Pa smo rekli, da gremo in smo šli. Pa ne samo na turni smuk temveč kar na ekskurzijo.

Zjutraj ob šestih krenemo iz Litije proti Tržiču, kjer se ustavimo na coffee to go. Medtem, ko pijemo kavo pri avtih po dolini brije hladen veter in vsi si želimo čim prej na smučke, da se malo ogrejemo. Zato hitro v avta in proti Ženiklovcu. Vse je bilo super, samo snega ni bilo. No, hitra sprememba plana vse od Dovške Babe pa do Kleka itd.

Nekako nanese na Trupejevo poldne. Smo bili že kar pozni zato avta parkiramo malo po domače in hitro v hrib. Tudi tu je sneg v zadnjem tednu kar pobralo tako, da smo se kar nahodili s smučmi na hrbtu. Temperature so bile visoke in nam je bilo kar hitro vroče. Na lovski bajti smo dobili še malo pospeška z 0,03 hruške in nato na vrh. Tam smo se malo posončili in si ogledovali gore. Razgled je bil res čudovit.

Čeprav je bila smuka zaradi južnega snega naporna se nismo kaj veliko pritoževali, saj smo vse skupaj res dolgo čakali. Ker smo nujno potrebovali še posvet smo se v dolini usedli na klopco, Rok in Anamari pa sta nam iz Dovške Babe prinesla pivo in vse je bilo kot včasih.

Tomaž Groboljšek-Finta, Jani Vozel-Janč, Niko Škrabanja, Gašper Namestnik, Vid Tilia, Rok & Anamari Hostnik.Nimate pravice komentiranja