Dve smeri za dva brata

Čez teden pač ne gre, zato je potrebno izkoristiti vikend. V soboto 8. avgusta smo že zgodaj pod steno NŠG. Tokrat se nama je z Vidom pridružil še njegov brat Rok, sicer tečajnik AO Železničar in član naše ožje družine, s katere podmladkom mi uspeva plezati. Lep občutek.

Namenimo se v Pokljuško smer (V+/IV), katero opisujejo kot "kratko in sladko". No ja. Je. Prve tri raztežaje, z lepimi platkami in zajedo, iztop pa je klasično naš, po domače  - podrt. Rok, kateremu je to šele tretja smer (prvi dve je opravil v Dolomitih), malce striže z ušesi a nič ne pomaga. Pozabiti je potrebno kako je bilo tam in se navaditi, da je doma pač tako in nič drugače.

V sončnem in že toplem jutru, sledi krajše posedanje na travah nad iztopom, nato pa prečenje čez melišča, vse tja pod Grebenc MM in k vztopu v Pocarsko (IV/IV), po kateri si lahko privoščimo lepo in mirno plezanje v tri. Lepo zato, ker mi je smer s svojim potekom všeč in je primerna za začetnike, mirno pa zato, ker ne nad nami ali pod nami ni bilo nikogar. Kompleten Grebenc samo za nas. 

Z izborom smeri za sobotno dopoldne sta bila zadovoljna tako Rok kot Vid, jaz pa z njunim plezanjem. In ker nam je vsem to prva skupna plezarija, jo zaključimo pri Aljažu v Dovjem. Da bo v bodoče vedel, ta naš "ajzenponar", kje se je potrebno odštempljati po uspešno zaključeni turi.

Rok Tilia, Vid Tilia in Jani Vozel - Janč


Nimate pravice komentiranja