Skupna tura - Bele Vode

Tisti, kateri radi spimo malce dlje, pa čeprav malo manj udobno smo se proti Rabeljskem jezeru odpravili že v soboto, 18.7.. Joe in Polona sta se kot prva odpravila višje proti bivaku, kjer sta želela malo miru, vendar sta njune načrte prekrižala dva Italijana (baje korona free). Gašper, Jernej, Rok, Dare, Joul, Maks, Lana in jaz smo se »usidrali« spodaj na parkirišču in preživeli noč. Zjutraj so nas prebudile jate mladenk, ki so odhajale proti Jerebici, saj je le-ta z razvojem socialnih omrežij postala priljubljena destinacija za fotografiranje. Obvezna oprema za pohodnice so pajkice! 

Po jutranji kavi so se nam zjutraj pridružili še Tomaž, Franc, Niko, Primož, Matej in Marko. Sledila je pot proti Belim Vodam, kjer so padle odločitve kje in kaj se bo plezalo. Joe s Polono in Tomaž ter Marko so bili v Visoki Beli Špici. Dare, Lana, Niko, Matej, Joul in Maks so uživali v Mali Lojtrici (smer Ive-Piemontese). Rok in Gašper sta na isti gori zagrizla v smer Bulfoni-D'Eredita, prav tako sta bila v Mali Lojtrici tudi Franc in Primož. Jernej je dobil idejo, da bi si skrajšala naslednji dostop preko Srednje rampe v Lepi glavi, s katere sva preko rušja navzdol in grape navzgor »prišodrala« pod Visoko Polico in po Direttissimi na vrh.

Nato je sledil še sestop do avtomobilov in postanek pri Danici v Dovjem, kjer smo spili napitek proti krčem in opravili analizo. Super dan, super družba!

Franc Intihar, Tomaž Groboljšek-Finta, Sašo Borišek-Joul, Darko Juhant, Niko Škrabanja, Jernej Groboljšek-Jero, Rok Hostnik, Jože Vozelj-Joe in Polona, Marko Kos, Gašper Namestnik, Maks Štrus, Lana Bercieri Povše, Primož Črne, Matej Vidic in Vid Tilia.

Nimate pravice komentiranja