Dolomiti 2021

Ta teden smo se z Jernejem in Tomažem odpravili v Dolomite. Odhod smo nekajkrat prestavili, ker smo iskali četrtega člana odprave, pa ga na žalost nismo našli. Tako smo se sami odpravili proti jezeru Misurina, kjer smo imeli prvi postanek. Plezali smo v steni, kjer smo lani končali in sicer Popena Baso. Splezali smo dve Mazoranini smeri, ki sta ena lepše od druge, ter si ogledali potencialne prihodnje cilje.
Analizo smo naredili v baru na obali jezera in občudovali pogumne plavalce...
Naslednji dan smo plezali v Picoclo Laguzoju, kjer je Jeri "potegnil" naju (stara fotra) čez smer M speciale, ki je navdušujoče lepa z udobnim pristopom in sestopom. V najlepšem delu smeri (drugi raztežaj, kjer se pleza po od vode razjedenih luskah in poličkah v čisti vertikali je resnično navdušujoče lepo!!!), so nas preganjali Alpini in zato sva morala s Tomažem hiteti za Jernejem, kolikor je le sapa dala. Da smo častno zastopali naše barve, smo se prepričali, ko smo prišli na vrh še ene smeri v desnem delu stene in na sestopni polici srečali Alpine iz M. speciale. Tole mednarodno druženje pa ni bilo kar tako, saj smo plezali z maršalom.
Naši cilji so bili visokoleteči in tudi volja je bila na višku, ko smo izvedeli, da moramo zaradi bolezni v domačih podpornih enotah zapustiti prizorišče in se nemudoma odpraviti proti domu.
Obljubili smo si, da še pridemo.


Srečno, Dare  

Nimate pravice komentiranja