Kranjska poč

V nedeljo, 5. julija, sva z Vidom v Nad Šitni glavi splezala Kranjsko poč, za katero me je Vid pričel navijati že med vožnjo iz Paklenice. Vreme je bilo idealno, rana jutranja ura prihoda pa je potrdila predvidevanja, da nad nama v smeri še ne bo nikogar.

Konec pristopa po sneženem jeziku, je popestrila še krajna zev in pametneje bi bilo, če bi si vso opremo nadela še pred začetkom in ne na samem vstopu, kjer za tovrstne kolobocije ni bilo primernega prostora. Ampak z zadostno mero trme nama je tudi to uspelo. Potem pa lepa smer, bogato opremljena s klini in svedrovci na varovališčih ter užitkarska plezarija, katera poteka večji del vzpona v senci. Šele na robu stene, pred zadnjim raztežajem, pokukaš na sonce in žeja tako lahko počaka povsem do konca smeri, kjer te
 mehke travice in pol ure lenarjenja na soncu nagradijo za zgodnje dopoldansko telovadbo. In ko se potem, pijoč vodo po požirkih, še nasitiš poslušanja "jodlajočih" z poti na Malo Mojstrovko, pobereš kramo, pozdraviš ovčke in odbrziš nazaj na Vršič.
Od tam pa še hitreje, med vsem plehovjem, (elektro)biciklisti in motoristi do Dovja, kjer se pri Aljažu končno lahko oddahneš ob zasluženem pivu.

-----------------------------------------------------------

Jero: Kot vidiš sem oz. sva plezala, le z objavo sem nekoliko počakal ;))
Za slogan ferajna pa smo složni, da V skalni strmini pojejo klini!
Čestitke tudi vama z Gogijem za lep vzpon.

Vid Tilia in Jani Vozel - Janč

Nimate pravice komentiranja