Mallnock in Klomnock

Realizacija včerajšnje ideje "Pa pojdimo malo pogledat v Nockberge" v pričetku ni potekala tako kot bi si želeli, saj je Finto v ranih urah dneva pustil na cedilu akomulator v avtu in mu zato ni uspelo spraviti Korejca v pogon, da bi se z njim lahko pripeljal do mene, od koder je bil načrtovan odhod. Ne preveč slabovoljen je zavrnil mojo ponudbo, da pridemo ponj, saj bi s tem izgubili preveč časa, zato se je odločil, da bo odšel nazaj v posteljo, medtem ko se mi nismo odpovedali prvotnemu planu.

Izbor cilja se sprva ni izkazal ravno za idealnega, saj je snega v vasici St. Oswald (1319 m), iz katere se vzpon na vrhova prične premalo, za pristop po gozdni cesti. Vsaj po njenem spodnjem delu. Zato se "na potuho" povzpnemo na Brunnachalm, od tod naprej pa na smučeh, pa prostranih pobočjih najprej na Mallnock ter z njega po grebenu še na Klomnock.

Tu pa se zgodba le obrne v našo korist, saj si za spust izberemo v celoti nedotaknjeno jugozahodno pobočje Klomnocka, katerega pomrznjena podlaga je v temu sončnem in toplem dopoldnevu ravno prav popustila, da smo imeli pod smučmi nekaj centimetrov mehkega snega, kateri nam je omogočal lahkotno in brezbrižno vjuganje po "speglani" strmini.
To, da nas je potem čakala ponovitev natikanja kož in cik - cak vzpon nazaj na Mallnock nas ni oviralo, da se nebi predali užitkom, kateri so bili nagrajeni s ponovnim potenjem navkreber. A je bilo vredno, saj je ravno smuka po pobočju Klomnocka dala čar celotni neprenaporni turi, katere logičen zaključek je bil še spust po smučišču, na katerem pa prevladuje umetno narejen sneg, od Brunnachalma do St. Oswalda.

Jernej Groboljšek, Rok Prelogar, Niko Škrabanja in Jani Vozel - Janč

Nimate pravice komentiranja