Pričetek alpinistične šole AOL 2019/20

V začetku letošnjega oktobra, smo pričeli z alpinistično šolo za sezono 2019/2020, v katero se je vpisalo šest tečajnikov. Poleg prvih dveh predavanj, vaje in spoznavne ture, smo se odločili, da tečajnike v nedeljo, 20.10.2019, odpeljemo še na turo z namenom prečenja grebena čez Može na Palec.

Napoved, da bo vreme sicer "tako-tako" ni ravno držala, saj od tega "tako-tako" ni bilo praktično nič. Že na Ljubelju nas je pričakala nizka oblačnost z rosenjem in bolj kot smo rinili navzgor, gostejša je bila megla. Upanje, da jo bo veter kateri je veselo pihal le pregnal se ni uresničilo in na vstopu kjer se grebensko prečenje prične, smo zato raje obrnili. Bomo pa drugič, ko nam bo greben ponudil lepše razglede kakor pa bi bili današnji, ko ne vidiš dlje od desetih metrov in od ture kod takšne, upoštevajoč pri tem še varnost tečajnikov, nebi imeli prav veliko.

Čaj in "štrudl" v koči na Zelenici, potem do prvih skal, kjer se odločimo dan iskoristiti vsaj za praktične vaje. Zabijanje in izbijanje klinov, izdelava sidrišč, gibanje naveze, sidrišča za spust in spust po vrvi.

No ja, nekaj pa je le bilo in dan ni šel v nič.
Zadovoljni smo bili alpinisti, zadovoljni so bili tečajniki. Čeprav vsi skupaj nekoliko mokri in prepihani. A tako pač je.


Jernej in Tomaž Groboljšek, Niko Škrabanja, Jani Vozel - Janč
ter podmladek: Gašper Namestnik, Matej Vidic, Primož Črne in Vid Tilia


Nimate pravice komentiranja