Tinder

Omiš je zelo lep in prijeten kraj v tem letnem času. Ponuja prijetno martinčkanje na soncu in razgibavanje v vertikalnih stenah. Prav zato smo se odločili, da se vrnemo. Tako smo prva četverica odjadrali proti Dalmaciji. V močni burji in trdi temi smo dosegli hišico, ki je postala naš domek za naslednjih pet dni.

1_WP_20171031_15_31_59_Pro.jpg
 


Sobota, 28.10.2017:

Zaradi močnega vetra celo dopoldne pijemo kavico na plaži. Proti poldnevu se veter poleže. Tako se razdelimo po navezah in se odpravimo v stene. Joul in Anamari gresta po grebenu do Trdnjave, kjer pa jih preseneti zanimiva novost – ferata. Tako se odločita da skočita še na naslednji hrib in sestopita po strmi grapi. Na sestopu pa če narabutata granatna jabolka in mandarine. Z Gogijem se podava v Rdečo steno, kjer splezava Bon Bon 6a/140m. Po kratki analizi na zbirni točki pobegnemo pred večerno burjo v naše zavetišče, kjer smo opremljeni s hidracijskimi živili čakali pozno v noč na Dareta in Perota.

Nedelja, 29.10.2017:

Začetek je zelo podoben kot v soboto – čakajo umirjajoče se burje srebamo kavico na plaži. Ko postane prijetno toplo se podamo v steno. Dare in Pero splezata Stup Babjače IV+/200m z Gogijem pa v isti steni Za Karlu 6b+/200m. Zvečer spet opremljeni z hidracijskimi živili čakamo nove prišleke, tokrat Jerota in Tedota. Tudi tadva prideta sredi noči.

Ponedeljek, 30.10.2017:

Kakor smo se navadili: kava na plaži in v steno. Jerro in Tedo po predlogu splezata Za Karlu 6b+/200m nato pa še nekaj poizkušata v eni 6c+. Dare, Pero, Anamari in Rok pa se podamo v jatah plezat v Ilinac eno res luštkano novo smer Warthgrock 5b+/130m. Ker smo prehitro v dolini, do mraka brusimo kremplje v omiškem plezališču.

Torek, 31.1.2017:

Kakor smo se navadili: kava na plaži in v steno. Jero in Tedo sta odkrila skrivnost Cetinje v steni Ilinac Secret of Cetina VII+/300m ostali pa smo odšli proti Kuli. Z Gogijem splezava v steni Kule platkasto smer Ivančice put 6b+/200m. Dare, Pero, Anamari in Joul pa se odločijo za snemanje znanstvene oddaje Kdo bi vedel med trackingom po Omiški dinari.

Sreda, 1.11.2017:

Ker Tedo in Jero še nista imela dovolj, sta odšla na plezanje v Splitsko plezališče. Ostali, ki pa smo se naplezali pa smo se počasi vrnili v domovino.


Nimate pravice komentiranja