Grosses Wiesbachhorn, 3564, Visoke Ture

Ledeniški tečaj Grosses Wiesbachhorn, 3.564 m, Visoke Ture
V soboto in nedeljo, 17, in 18. 06. 2017, smo imeli ledeniški tečaj na Grosses Wiesbachhornu, tretjem najvišjem vrhu Visokih tur. V soboto se nas je 14 udeležencev zapeljalo proti Kaprunu v Avstriji, kjer smo se prvič in zadnjič na turi izgubili. Iz Kapruna  smo s pomočjo avtobusa in žičnice prispeli  do jezera Moserboden, kjer je izhodišče za pristop na kočo Heinrich Schweiger Haus (2802m).       
Pot do koče vodi po strmih travnatih pobočjih in v naše veliko zadovoljstvo je bilo v soboto oblačno in so  nam oblaki delali prijetno senco, ko smo grizli kolena v strmino proti koči. V koči smo opravili teoretično predstavitev gibanja po ledenikih in se pripravili na praktične vaje, ki smo jih izvedli na snežišču za kočo.

  

Koča Heinrich Schweiger Haus nad umetnim jezerom Moserboden

Vaje iz ledeniške tehnike:

2 1
Naslednji dan smo se preko grebena Kindelgrat povzpeli na vrh Grosses Wiesbachhorna, 3564:Na grebenu nas je presenetila tudi Glorija.

Sem nekaj začel, pa ne dokončal….

LP DarkoNaj od tu naprej nadaljujem…

Vsi vidno zadovoljni z osvojenim vetrovnim vrhom smo ob sestopu izvedli še dodaten trening ledeniške naveze in zaustavljanja s cepinom. Od tu smo se vrnili do koče, kjer smo pobrali preostalo opremo, ki smo jo zjutraj tam pustili da se nam nebi kolena preveč šibila pri vzponu. Sledil je še spust do jeza kjer so nas z avtobusi in vzpenjačo spravili do vznožja gore.

Za zaključek smo si privoščili še panoramsko vožnjo po Grossglocknerstrasse.

Naj se ob tej priložnosti zahvalim Darkotu za organizacijo in vsem Alpinistom za pomoč pri izvedbi tečaja.LP Rok


Nimate pravice komentiranja