MALO TU, MALO TAM

Ker nisem imel delujočega računalnika, pišem nekaj novic skupaj.
Pred kakimi 14 dnevi, sva bila z Gorazdom Šantejem v steni Vežice in plezala SV raz (V+/IV+, 220 m). Smer sem plezal drugič, ker pa je bila ob prihodu na vrh megla, sva imela kljub temu kar nekaj težav, da sva našla sestopno grapo. Turo sva posledično podaljšala za kako urco.

Pred kakim tednom sva s Tedotom prav tako plezala v steni Vežice in sicer smer Tik pred dvanajsto (VII, 200 m). Smer je res prava lepotica, poteka pa v super skali, približno v liniji smeri Geršak-Grčar, s katero se kar nekajkrat križajo. Plezanje večinoma poteka po platah in je kar izpostavljeno. Najbolj pa navduši sestop, saj se z dvojno vrvjo po šterih abzajlih pripelješ naravnost do ruzaka. Ker se je isti trenutek pričela še ploha, je bil tajming in tura res popolna. 

Pred včerajšnim pa sva se z neuradnim penzjonistom Finto proti večeru podala spat na kočo Ref. Palerini. Cilj najinega izleta je bila "miss Julijcev", smer Krobath-Metzger v Trbiški Krniški Špici (V-, 550 m). Smer se začne v mokrih kaminih, kjer te kakšna IV- pošteno preseneti. No z vsakim cugom je skala lepša, temu primerna pa je tudi izpostavljenost. Smer je bila preplezana leta 1933 in celo smer mi ni bilo jasno, kako za vraga so to preplezal pred dobrimi 80 leti s takratno opremo. Ko pa prideš na vrh pa samo kapo dol prvopristopnikoma.
Smer sva plezala dobrih šest ur in pol, do vrha hriba pa še dobre pol ure. Z dostopom od koče pa nazaj do avta pa sva bila v pogonu 12 ur in se oba strinjala, da sva opravila kar vornk turco.  

Ker slišim govorice, da ste plezali tudi ostali ferajnovci, bi bilo fajn prebrat še kakšno novičko več. No drgač pa glavn da se pleza. LP Jernej            

Nimate pravice komentiranja